Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Справу експрацівниці Верховного суду ДНР скеровано до суду


Прокуратурою Київської області за результатами спеціального досудового розслідування (in absentia) затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 41-річної громадянки України за фактом участі в терористичній організації (ч.1 ст.258-3 КК України).

Слідством встановлено, що з 2015 по 2018 роки вказана особа була членом терористичної організації ДНР, виконувала функції представника влади, працюючи на посаді головного спеціаліста у структурному підрозділі Верховного Суду терористичної організації ДНР, та, будучи членом Громадського руху «Донецька Республіка», входила до складу кваліфікаційної комісії, що приймала іспити у осіб, які претендували на здійснення нотаріальної діяльності в терористичній організації ДНР.

У листопаді 2019 року Службою безпеки України складено письмове повідомлення про підозру колишній співробітниці Верховного Суду ДНР, однак, у зв’язку з тим, що остання виїхала на тимчасово окуповану територію, вручити підозру особисто було неможливо.  Її надіслали на електронну адресу підозрюваної, яка наступного дня підтвердила отримання підозри. З 27 листопада 2019 року фігурантку   оголошено у розшук.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Павлоградського  міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Слідство здійснювалось слідчими СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1398