Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Протидія адміністративним правопорушенням, пов’язаним із корупцією: результати роботи прокуратури за 2020 рік


Упродовж 2020 року органами обласної прокуратури систематично вживалися заходи щодо протидії корупції поза межами кримінального провадження.

У минулому році, за участі прокурорів, судами розглянуто 222 справи, у яких порушників притягнуто до адміністративної відповідальності шляхом накладення стягнення у виді штрафу. Загальна сума накладених штрафів становить 183 тис. грн.

Серед цих порушників: депутат обласної ради, 9 державних службовців, 73 депутатів сільських, селищних, міських, районних рад, 4 селищних голови місцевого самоврядування та 37 інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Органи прокуратури комплексно реагують на правопорушення, пов’язані з корупцією. Тобто не обмежують свою роботу лише участю в судовому розгляді справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, а й домагаються усунення наслідків, які ці порушення спричинили.

Як приклад, відділом забезпечення діяльності у сфері запобігання та протидії корупції обласної прокуратури та Києво-Святошинською місцевою прокуратурою вживаються заходи щодо стягнення за рішенням суду з правопорушника коштів в розмірі 238 тис. грн., отриманих внаслідок вчинення корупційного адміністративного правопорушення.

З початку січня цього року Київською обласною прокуратурою виявлено 71 факт порушень вимог Закону України «Про запобігання корупції». Ці матеріали скеровано до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції для вирішення питання щодо складання відповідних протоколів. Судом до відповідальності вже притягнуто 21 правопорушника.

Робота органів Київської обласної прокуратури на даному напрямку триває.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури


кількість переглядів: 1419