Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Києво-Святошинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру мешканцю Вишгородського району за "замінування" дамби Київської ГАЕС


24.02.2021 о 10 годині 41 хвилині мешканець Київщини зателефонував до поліції і повідомив про те, що невідома особа має намір підірвати дамбу Ки́ївської гідроакумулюючої електростанції. За результатами обстеження, проведеного групою пошуку та знешкодження вибухових пристроїв служб екстренного реагування та РУП ГУНП області у складі спеціаліста-вибухотехніка та спеціаліста-кінолога, вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв не виявлено.

За вказаним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 259 КК України тобто завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

Того ж дня зловмисника затримано у с.Демидів та повідомлено про підозру у вчиненні вказаного злочину.  Наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1537