Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Молодика, якого розшукують за розбій в Запорізькій області, судитимуть на Київщині за спробу «підкупу» працівників поліції

.

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 26-річного уродженця  Запорізької області за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди службовій особі за невчинення нею дії, з використанням наданої їй влади в інтересах того, хто пропонує таку вигоду (ч.1 ст.369 КК України).

Нагадаємо, що 19 січня цього року працівники батальйону Управління патрульної поліції в Київській області ДПП в с.Чайки,  при виконанні службових обов’язків, на одній із вулиць с.Петропавлівська Борщагівка, зупинили автомобіль під керуванням мешканця Бучанського району для перевірки документів.

У процесі встановлення особи водія автівки, правоохоронці виявили, що той перебуває в активному розшуку Кирилівським ВП Мелітопольського ВП ГУНП в Запорізькій області, за розбій (ч. 3 ст. 187 КК України). Обвинувачений захотів «вирішити справу на місці», запропонувавши співробітникам поліції хабар за те, щоб вони його відпустили та не повідомляли про факт його встановлення, як особи, яка перебуває у розшуку.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1330