Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Трьом «клофелінщикам», які займалися отруєнням людей з метою пограбування, повідомлено про підозру (ФОТО)

.

За процесуального керівництва Бориспільської місцевої прокуратури повідомлено про підозру трьом мешканцям Київщини, яким інкримінують скоєння серії грабежів у столичному регіоні (ч. 2 ст. 186 КК України).

Слідством встановлено, що вказані особи займались автоперевезеннями, під час яких пригощали пасажирів напоями з клофеліном та чекали поки потерпілі знепритомніють. Після цього злочинці крали у людей усе, що тільки було можливо: мобільні телефони, прикраси, гроші та кидали їх у безпорадному стані на узбіччях доріг.

Наразі правоохоронцям відомо про кілька злочинних епізодів, вчинених підозрюваними. Так, поблизу селища Бузова місцеві жителі знайшли двох чоловіків без свідомості. Як з’ясувалось,  під час поїздки до Житомира вони разом з іншими пасажирами випили пляшку горілки, запропоновану водієм. Після цього потерпілі нічого не пам’ятають. Аналогічна ситуація трапилась у селищі Березань Броварського району.

Наразі зловмисників затримано. Їм повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Заходи з викриття проводились спільно з Управлінням карного розшуку поліції Київщини, за участі працівників Броварського та Бучанського районних управлінь поліції.

Досудове слідство триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1714