Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині інженер технагляду підозрюється у службовій недбалості з мільйонними збитками під час ремонту доріг

.

За процесуального керівництва Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури повідомлено про підозру інженеру з технічного нагляду у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слідством встановлено, що Ірпінською міською радою та приватним товариством у 2016 році було укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту дороги з тротуарами по одній з вулиць в межах вказаного населеного пункту.

В подальшому, директор підрядної організації склав довідку про вартість виконаних будівельних робіт на суму майже 15,4 мільйонів гривень та акт приймання виконаних робіт, в який вніс недостовірні дані щодо обсягу та вартості цих робіт. Вказані документи були погоджені інженером з технічного нагляду.

На підставі недостовірних документів на розрахунковий рахунок товариства-підрядника було перераховано вказану суму бюджетних коштів в повному обсязі у якості оплати за виконані роботи. Однак, згідно висновків ряду судових будівельно-технічних експертиз, вартість невиконаних робіт на об’єктах становить понад 2,7 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Ірпінським відділом поліції ГУНП в Київській області. 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

 

 

кількість переглядів: 1537