Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині перевертні у погонах постануть перед судом

.

Київською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно п’яти осіб за фактами бандитизму, викрадення людей, вимагання та розбоїв (ст. 257, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 189 , ч. 4 ст. 187 КК України).

Розслідуванням встановлено, що до складу банди входили двоє громадян, два діючих працівника Національної поліції України та співробітник Служби безпеки України. Двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм пособникам, які, використовуючи професійні навички та можливості, відслідковували і вивчали спосіб життя потерпілих, викрадали їх з метою вимагання грошових коштів. Викрадених вивозили на орендованих автівках до лісосмуг, погрожували зброєю та фізичною розправою, жорстоко били і вимагали гроші. Серед викрадених були підприємці, які займались ІТ-технологіями.

Викрито три епізоди злочинної діяльності банди. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Київській області за оперативного супроводу Головного управління СБУ у м. Києві та області.

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1536