Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Мешканець с.Млачівка постане перед судом за вирубку лісу у зоні відчуження


Іванківо-Чорнобильським відділом Броварської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно місцевого жителя за фактом незаконної порубки дерев в зоні відчуження ЧАЕС та замаху на подальше вивезення вказаних дерев із зони відчуження (ч.1 ст.246 КК України та ч.3 ст.15, ч.1 ст.267-1 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що  у вересні 2020 року 43-річний мешканець Поліського району незаконно зрізав пилою дерева породи «сосна» у лісовому масиві Котовського лісництва ДСП «Північна Пуща», чим завдав матеріальну шкоду державі у розмірі понад 52 тисяч гривень. Спиляні дерева зловмисник намагався вивезти трактором із причіпом, однак був затриманий правоохоронцями.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. 

 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1233