Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть угруповання «чорних ріелторів»

.

Київською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до Солом’янського районного суду м.Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 11 членів злочинної організації, за фактом створення злочинної організації, викрадення людей та шахрайства, (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, створила та очолила вказане угруповання, неодноразово судима за махінації з нерухомістю, 37-річна мешканка Києва.

Зловмисники на протязі 2018 – 2020 рр підшукували квартири на території столиці та області. Головним чином — помешкання, які були у занедбаному стані, ті в яких померли чи тривалий час були відсутні господарі або власники яких відносились до соціально-незахищених верств населення. Одного з господарів житла, проти його волі злочинці вивезли в інше місце, де утримували, доки не продали квартиру.

Отримуючи доступ до таких помешкань, члени злочинного альянсу змінювали замки та двері, щоб мати до них одноосібний доступ. У подальшому за підробленими документами здійснювалася перереєстрація прав власності на підставних осіб.

Кожен з учасників організації мав чітку роль. Одні - виконували ремонтні роботи для покращення стану нерухомого майна, підставні ріелтори займались організацією продажу об’єктів нерухомості через інтернет ресурси, вели перемовини з потенційними покупцями та здійснювали показ квартир, після чого шахраї, які виконували роль власників приміщення, здійснювали її продаж по заниженим цінам.

Кошти від продажу передавались керівниці вказаного об’єднання, яка розподіляла їх між усіма учасниками.

Таким чином, підозрювані незаконно заволоділи майном потерпілих на суму майже 2 млн грн. Усього на рахунку злочинної організації 9 епізодів злочинної діяльності.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУ Національної Поліції в Київській області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України. 

Примітка: Відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1309