Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура через суд домоглася стягнення заборгованості з фермерського господарства


Господарським судом Київської області задоволено позов Фастівської місцевої прокуратури про стягнення заборгованості в інтересах держави в особі Українського держфонду підтримки фермерських господарств і Київського відділення вказаного фонду до одного з фермерських господарств області та сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу.

Встановлено, що у 2017 році між Українським державним фондом підтримки фермерських господарств та вказаним господарством укладено договір про надання фермерському господарству 400 тис грн фінансової підтримки на поворотній основі строком на 4 роки.

Однак, позичальник кошти у визначені договором терміни та у погоджених сторонами сумах не повернув. В результаті невиконання умов договору завдано шкоду економічним інтересам держави на суму понад 222  тис. грн.

Неповернення фермерським господарством фінансової допомоги тягне за собою невиконання дохідної частини Державного бюджету України, що не дає можливості користуватися державною підтримкою іншим фермерським господарствам.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1050