Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Підкуп виборців на Житомирщині: судитимуть місцеву мешканку


         За процесуального керівництва Києво-Святошинської місцевої прокуратури завершене досудове розслідування за фактом підкупу виборців на місцевих виборах 2020 року. 

До суду з угодою про визнання винуватості скеровано обвинувальний акт щодо мешканки м.Житомир, дії якої кваліфіковано за ч. 4 ст. 160 КК України (надання виборцям неправомірної вигоди, що супроводжується агітацією зі згадуванням імені кандидата, назви політичної партії, яка висунула кандидата, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нагадаємо, за даними слідства, напередодні дня волевиявлення, особа агітувала житомирян їхати до Київської області та, за грошову винагороду, голосувати за одного з учасників виборчих перегонів. Реалізація виборчого права була оцінена у 1000  грн за кожен голос.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт передано для розгляду по суті, очікується рішення суду у вказаній справі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1033