Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Бориспільською місцевою прокуратурою поновлено права держави на земельні ділянки природно-заповідного фонду України

 

Згурівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури виявлено ряд земельних ділянок, які набуто у приватну власність за рахунок земель природно-заповідного фонду України, що входять в межі гідрологічного заказника «Усівський», який охороняється відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд України.

 Крім цього встановлено, що вказані земельні ділянки природно-заповідного фонду передано у власність Безуглівською сільською радою з перевищенням повноважень, оскільки останні розташовані за межами населеного пункту.

 Завдяки принциповій позиції Згурівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури, з огляду на достатність зібраних доказів та обґрунтування позовних вимог, суд погодився з доводами прокурора та повністю задовольнив 7 позовних заяв прокурора на захист інтересів держави про визнання незаконними рішень Безуглівської сільської ради, скасування рішень про державну реєстрацію права власності та витребування з чужого незаконного володіння земельних ділянок загальною площею 14 га та вартістю понад 21,9 млн. грн.

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1351