Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть чоловіків, які живцем поховали свого товариша по чарці

 

Вишгородським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно трьох місцевих мешканців за фактом умисного вбивства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Слідством встановлено, що вказані особи,  разом із ще одним своїм знайомим, 28 червня поточного року розпивали спиртні напої у підсобному приміщенні Вишгородського кладовища. Добряче хильнувши, знайомий товаришів розпочав конфлікт з одним із них. Лайка швидко переросла у бійку, спочатку один чоловік накинувся з кулаками на п’яного знайомого, а за кілька хвилин до нього приєднались й інші фігуранти провадження. Втрьох вони гамселили потерпілого, допоки той не перестав подавати ознаки життя, після чого агресивна компанія перенесла його до найближчих могил, де  між похованнями чоловіки викопали півметрове заглиблення, у яке помістили тіло бідолашного та присипали ґрунтом. Саме механічна асфіксія внаслідок попадання ґрунту до дихальних шляхів і призвела до смерті потерпілого.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1891