Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито організовану озброєну групу – банду, яка займалась розбійними нападами (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури затримано п’ятьох членів озброєної банди за бандитизм, розбій та незаконне заволодіння транспортними засобами у поєднанні з насильством (ст.257, ч.4 ст.187, ч.3 ст.289 КК України).

За даними слідства, четверо мешканців м.Ірпінь та раніше судимий уродженець Херсонщини створили організовану групу - банду та 30 листопада цього року скоїли розбійний напад на родину колишнього бізнесмена у Київській області. Озброєні нападники вдерлися до приватного будинку та почали знущатися над нещасними. Нелюди випалювали жінці та дочці господаря оселі очі горілкою, заклеювали їх скотчем, а самого голову родини  та його 20-річного сина катували розпеченою праскою, різали ножем пальці та вуха. Кривава розправа тривала близько години та скінчилась лише після того, як бандити отримали усі наявні гроші і ювелірні вироби. Вгамувавшись, злочинці заволоділи двома автомобілями господарів оселі та зникли з місця скоєння злочину.

Затримали зловмисників  17 грудня на території м.Ірпінь. Під час проведення обшуків за місцем їх проживання виявлено та вилучено зброю, боєприпаси, засоби конспірації - маскувальний одяг, балаклави, рації, а також викрадене майно потерпілих.

Наразі перевіряється причетність цих осіб до аналогічних кримінальних правопорушень. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Київській області, оперативний супровід — Управлінням карного розшуку ГУНП області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 2325