Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Викрадення людей на замовлення, вибивання коштів і майна - правоохоронці викрили транснаціональну злочинну організацію (ФОТО)

 

 

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури блоковано діяльність злочинної організації, у складі 11 осіб, яка з липня минулого року спеціалізувалась на розбійних нападах, викраденні людей, вимаганні, крадіжках з підприємств та офісів у особливо великих розмірах, тощо (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 28 ч.ч. 3,4 ст. 185,  ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28 ст. 194, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 189 КК України).

Восени цього року поліцейські затримали організатора - 49-річного уродженця Якутії та одного з активних учасників групи, які у селі Софіївська Борщагівка викрали приватного підприємця та вимагали у нього надуманий борг у 2 мільйони доларів.  А вже за місяць в слідчому ізоляторі опинились  ще п'ять членів злочинного угруповання – безпосередньо виконавців.

Розбійники ретельно готувались до вчинення злочинів -  збирали інформацію про об’єкти посягань, шляхи підходу та відходу, здійснювали розвідувальні заходи щодо об’єкту нападу та наявності охоронців, підшукували транспортні засоби та зброю.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів провадження виявлено та вилучено зброю та боєприпаси, відмички, стяжки для знерухомлення жертв, засоби конспірації, якими користувались злочинці під час вчинення нападів, зокрема маскувальний одяг, балаклави, рації, а також награбоване майно потерпілих.

Загалом правоохоронцями задокументовано 8 епізодів злочинної діяльності вказаного альянсу. Відпрацьовується причетність зловмисників до аналогічних кримінальних правопорушень.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні вказаних злочинів. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Ще чотирьом членам групи заочно повідомлено про підозру і оголошено в розшук. 

Заходи з викриття проводились спільно з СУ ГУНП в Київській області за силової підтримки бійців КОРД та підрозділу поліції особливого призначення. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1494