Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура домоглася реального покарання винуватцю летальної ДТП

 

 

 

Київським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокурора та скасовано вирок Бориспільського міськрайонного суду, яким за вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 2 ст. 286 КК України) водія автомобіля «Audi A6» засуджено до 4 років позбавлення волі, але на підставі ст.75 КК України звільнено з випробуванням та призначено  іспитовий строк терміном на 3 роки.

За принципової позиції  обласної прокуратури судом апеляційної інстанції обвинуваченому призначено реальну міру покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

В суді доведено, що нетверезий водій автомобіля «Audi A6» 29 лютого цього року, рухаючись автошляхом Т1016 з порушенням Правил дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем «Mitsubishi Pajero Sport», водій якого загинув на місці пригоди.

Київський апеляційний суд підтримав доводи прокурора та погодився з тим, що правопорушник заслуговує лише на реальне покарання, яке останній відбуватиме в місцях несвободи.

 

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1390