Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
В області незаконно вирубали ліс на понад 87 мільйонів гривень

 

       Київська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно службових осіб ДП Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» та 10 лісогосподарських підприємств, що входять до його складу за фактом незаконних порубок, що спричинили тяжкі наслідки в особливо великих розмірах (ч.4 ст.246 та ч.2 ст.364 КК України).
       Встановлено, що з 1 січня 2017 року по 1 квітня 2019 року посадовцями вказаного держпідприємства систематично здійснювались незаконні вирубки під виглядом формування і оздоровлення лісів. Внаслідок цих дій в агролісництвах зазначеного держпідприємства незаконно заготовили та реалізували суб’єктам господарювання майже 175 тисяч куб. м деревини на загальну суму  понад 87 млн гривень.
       При цьому суцільні санітарні рубки проводились без висновків з оцінки впливу на довкілля, що спричинило тяжкі наслідки для екологічного стану держави.
         У ході обшуків за місцями роботи та мешкання вказаних осіб, правоохоронцями виявлено та вилучено електронні носії, мобільні телефони, фінансово-господарські документи, чернетки з інформацією, що підтверджує злочинну діяльність фігурантів провадження.
         За результатами розслідування діям посадовців буде надано правову оцінку.
    Досудове слідство здійснюється Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Києві за оперативного супроводу Головного оперативного управління  ДБР.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1774