Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання Київської обласної прокуратури поновлено права засудженого

 

 

Працівниками відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру у місцях несвободи Київської обласної прокуратури за результатами перевірки в державній установі «Кагарлицька виправна колонія (№ 115)» виявлено грубі порушення прав одного із засуджених при його поміщенні в дисциплінарний ізолятор.

Зокрема встановлено, що адміністрацією вказаної установи у порушення вимог кримінально-виконавчого законодавства до засудженого протиправно застосовано стягнення у вигляді поміщення на 14 днів у дисциплінарний ізолятор, оскільки при застосуванні вказаного стягнення не проведено належним чином перевірку причин, обставин і умов вчинення засудженим відповідного порушення.

Реагуючи на зазначені порушення, обласною прокуратурою скеровано вказівку начальнику колонії з вимогою скасувати рішення про застосування до засудженого дисциплінарного стягнення. Вказівку прокуратури виконано.

Довідково: Робота щодо захисту прав засуджених перебуває на особливому контролі Київської обласної прокуратури. Так, за результатами розгляду вказівок органів обласної прокуратури про усунення аналогічних та інших порушень, упродовж поточного року скасовано 118 постанов начальників установ виконання покарань, розташованих на території області.

 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1217