Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За самовільне зайняття особливо цінних земель та знищення об’єкту природно-заповідного фонду України в Миронівському районі директору господарства повідомлено про підозру

    

За процесуального керівництва Кагарлицької місцевої прокуратури повідомлено по підозру директору селянського фермерського господарства за фактами самовільного зайняття земельної ділянки особливо цінних земель та умисне знищення об'єктів природно-заповідного фонду (ч. 2 ст. 197-1, ч. 1ст. 252 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, у весняний посівний сезон 2020 року, самовільно захопив понад 1,5 га особливо цінних земель у Миронівському районі - частину території ботанічного заказника місцевого значення «Тулинецькі переліски», який є об’єктом природно-заповідного фонду України.

Земельну ділянку зловмисник використовував для вирощування сільськогосподарських культур, розоравши та засіявши, вказану територію рослинами сої.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду. 

Пресслужба Київської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1605