Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки вжитим заходами прокуратури державі реально повернуто земельні ділянки лісового фонду вартістю 105 млн грн

    

Постановою Київського апеляційного суду задоволено позов прокуратури області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, ДП «Бориспільське лісове господарство» до фізичної особи про витребування земельних ділянок лісового фонду загальною площею майже 10 га, які розташовані за межами с. Гнідин Бориспільського району, ринкова вартість яких становить 105 млн грн.

Судом встановлено, що спірні земельні ділянки незаконно, всупереч вимогам земельного та лісового законодавства передано у власність громадянам для ведення особистого селянського господарства за рахунок законодавчо обмежених у цивільному обороті земель лісогосподарського призначення, які в подальшому були перепродані.

За результатами вжитих прокуратурою заходів щодо реального виконання вказаного судового рішення, державним реєстратором до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування речового права останнього набувача на спірні земельні ділянки та реєстрація на них права власності за державою в особі Кабінету Міністрів України.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1867