Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Судитимуть інспектора патрульної поліції Києва за побиття адвоката та його батька

    

Прокуратурою Київської області скеровано до суду обвинувальний акт відносно інспектора управління патрульної поліції у місті Києві Департаменту патрульної поліції Національної поліції України за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством із застосуванням зброї чи спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що поліцейський 27 березня 2020 року, перебуваючи на автомобільній дорозі «Київ-Чернігів», безпідставно застосував силу і спеціальні засоби до адвоката та його батька, чим спричинив потерпілим тілесні ушкодження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві.

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1442