Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За результатами виїзду заступника прокурора області до виправних колоній виявлено порушення прав засуджених

    

У середу, 22 липня, заступником прокурора Київської області Романом Мазуриком та начальником відділу прокуратури області Іваном Колбом проведено особистий прийом засуджених, які відбувають покарання в державних установах «Білоцерківська виправна колонія № 35» та «Кагарлицька виправна колонія № 115». 

За результатами даних прийомів, засудженим надано роз’яснення вимог чинного законодавства, а також організовано перевірку умов їх проживання.

Так, в Білоцерківській виправній колонії виявлено порушення прав засуджених на належні матеріально-побутові умови утримання, проживання їх в неналежним чином облаштованих приміщеннях та з недотриманням норм житлової площі.

Крім того, в діяльності виправної установи встановлено численні порушення щодо повноти проведення соціально-виховної роботи із засудженими з метою їх виправлення та ресоціалізації. Під час перевірки виявлено факти безпідставного притягнення засуджених до дисциплінарної відповідальності. За втручання прокуратури 2 засуджених негайно звільнено з дисциплінарного ізолятора колонії, які безпідставно в ньому утримувались. 

Реагуючи на вищевказані порушення, прокуратурою області підготовлено вказівку начальнику установи. На даний час вирішується питання про притягнення винних посадових осіб до дисциплінарної відповідальності. 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1609