Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура в суді довела незаконність передачі землі вартістю 4,1 млн грн у приватну власність житлово-будівельного кооперативу

    

За активної участі органів прокуратури Київщини Господарським судом Київської області задоволено позовні вимоги про визнання недійсним рішення Обухівської міської ради щодо відведення у власність житлово-будівельному кооперативу земельної ділянки площею понад 1 га вартістю 4,1 млн грн для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку та скасовано державну реєстрацію права власності на неї.

Встановлено, що Обухівська міська рада не мала правових підстав безкоштовно та поза процедурою проведення земельних торгів відводити зазначену земельну ділянку у власність кооперативу, оскільки згідно вимогами чинного житлового законодавства відповідач не підпадає під ознаки житлово-будівельного.

Крім того, землевпорядна документація щодо відведення землі розроблена з порушенням положень ст. 24 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» до затвердження детального плану території відповідного мікрорайону міста Обухів.

Представницька робота органів прокуратури Київщини щодо повернення державі землі і надалі триває.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2579