Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Повідомлено про підозру 13 учасникам банди, які брали участь у перестрілці в Броварах (ФОТО)

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області повідомлено про підозру 13 особам, які брали участь у перестрілці в Броварах, за фактами бандитизму, закінченого замаху на умисне вбивство двох та більше осіб, вчинене з корисливих мотивів (ст. 257 та ч.2 ст. 15, п п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 КК України).

          

За даними слідства, місцеві перевізники звернулись до відомого кримінального авторитета на прізвисько «Віха» або «Журавель», щоб останній за грошову винагороду, вирішив питання про усунення, у будь-який спосіб, конкуренції у здійсненні маршрутних перевезень.

          

Так, чоловік організував озброєну злочинну групу – банду, учасники якої вранці 29 травня 2020 року в місті Бровари, з метою усунення небажаної конкуренції на маршрутному напрямі місто Бровари – метро Лісова, влаштували перестрілку.

          

Під час проведення обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено: зброю та набої, мобільні телефони, засоби маскування, які використовувались учасниками банди під час вчинення злочинів та транспортні засоби тощо.

          

Наразі прокуратурою до суду скеровано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

 

Спецоперацію по затриманню 13 учасників банди проведено прокурорами Київської області спільно зі співробітниками слідчого управління Головного управління Нацполіції в Київській області та Управління карного розшуку Головного управління Нацполіції в Київській області.

Учасникам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1875