Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За неправдиві свідчення оголошено підозру дружині ексміністра, який підозрюється в умисному вбивстві

    

Сьогодні, 10 квітня, за процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно з СУ ГУНП в області повідомлено про підозру дружині колишнього міністра закордонних справ України за фактом надання органу, що здійснює досудове розслідування, завідомо неправдивого показання свідка.

Встановлено, що дружина ексміністра, яку слідчий попередив про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання, будучи допитаною як свідок, умисно повідомила правоохоронцям недостовірні відомості про факти та обставини вчинення її чоловіком кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині).

У подальшому, під час розгляду судом клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, жінка, будучи попередженою суддею про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання, в ході допиту її як свідка надала суду таку ж недостовірну інформацію.

Такими своїми неправдивими показаннями дружина намагалась сприяти своєму чоловікові в уникненні відповідальності за протиправне позбавлення життя іншої особи.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 384 КК України (завідомо неправдиве показання свідка).

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3238