Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою повідомлено про підозру депутату селищної ради Чернігівської області, котрий спричинив смертельну ДТП

    

Прокуратурою Київської області повідомлено про підозру депутату Талалаївської селищної ради Чернігівської області, який у серпні 2019 року в селі Гоголів Броварського району спричинив дорожньо-транспортну пригоду за участю автомобілів «Volkswagen Caddy» та «ВАЗ 21112».

Внаслідок порушення підозрюваним правил безпеки дорожнього руху, пасажир автомобіля «ВАЗ 21112» від отриманих тілесних ушкоджень помер у кареті швидкої медичної допомоги, а водій іншого автомобіля отримав тілесне ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого та середньої тяжкості тілесне ушкодження потерпілому).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2034