Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою оскаржено до суду передачу фізичній особі 12 га землі вартістю майже 19 млн. грн.

    

Прокуратурою виявлено порушення вимог земельного законодавства під час надання в оренду земельної ділянки для ведення фермерського господарства на території Ставищенського району Київської області.

Встановлено, що між Головним управлінням Держземагентства у Київській області та громадянином укладено договір оренди земельної ділянки для ведення фермерського господарства площею понад 12 га, розташованої на території Ставищенського району Київської області, вартість якої становить майже 19 млн грн, яку останній надав у користування фермерському господарству.

Також встановлено, що фізична особа на момент отримання земельної ділянки була засновником та головою фермерського господарства та отримувала ряд земельних ділянок для ведення фермерського господарства, а тому після укладення договору оренди первісної земельної ділянки, всі інші земельні ділянки вона повинна була отримати у користування відповідно до вимог ст.ст. 124, 134 Земельного кодексу України, ст. 7 Закону України «Про фермерське господарство» лише на конкурсних засадах – за результатами аукціону.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою до суду пред’явлено позов про визнання недійсними та скасування наказів Головного управлінням Держземагентства у Київській області, договору оренди земельної ділянки та скасування реєстрації.

На даний час судом прийнято вказану позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі.

 

 Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2022