Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою вживаються заходи щодо захисту лісів на території Переяслав-Хмельницького району

    

Прокуратурою виявлено порушення вимог земельного та лісового законодавства під час передачі Переяслав-Хмельницькою районною державною адміністрацією у приватну власність земельних ділянок лісового фонду в межах Стовп’язької сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області.

 

Встановлено, що Переяслав-Хмельницькою районною державною адміністрацією своїм розпорядженням ще у 2010 році 9 громадянам України передано у користування земельні ділянки площею по 0,12 га сільськогосподарського призначення для ведення особистого селянського господарства на території Стовп’язької сільської ради Переяслав-Хмельницького району Київської області.

 

Водночас, за інформацією Державного підприємства «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство», вказані земельні ділянки, які перебувають у приватній власності громадян, накладаються на землі лісового фонду, що перебувають у постійному користуванні цього підприємства, що також підтверджується планово-картографічними матеріалами лісовпорядкування.

Крім того, ДП «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство» будь-яких дозволів на вилучення даних земельних ділянок лісового фонду не надавало.

 

Враховуючи зазначені порушення, прокуратурою пред’явлено до Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду позовну заяву в інтересах Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства та ДП Переяслав-Хмельницького державного агролісгоспу щодо скасування незаконного розпорядження райдержадміністрації та договору оренди земельної ділянки з метою повернення на користь держави зазначених лісових земель.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1973