Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині судитимуть колишнього начальника Управління земельних ресурсів у Фастівському районі

    

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього начальника Управління земельних ресурсів у Фастівському районі Київської області за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання неправомірної вигоди для самого себе та інших осіб використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно завдало істотної шкоди державним і громадським інтересам та спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 КК України (підроблення офіційних документів).

У ході слідства встановлено, що, перебуваючи на посаді начальника Управління земельних ресурсів у Фастівському районі Київської області, обвинувачений погодив документацію із землеустрою щодо відведення 8 громадянам земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства та садівництва загальною площею 14 га, внаслідок чого з постійного користування ДП «Фастівське лісове господарство» протиправно вибули землі лісогосподарського призначення.

Внаслідок вчинення вказаного злочину державі в особі ДП «Фастівське лісове господарство» завдано збитків на суму понад 800 тисяч гривень.

У разі доведення вини в суді останньому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, із штрафом до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2222