Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою розпочато досудове розслідування за фактом розтрати лікарських засобів, закуплених за державні кошти для засуджених

    

Прокуратурою проведено перевірку дотримання прав засуджених, які відбувають покарання в державній установі «Білоцерківська виправна колонія (№ 35)», на медичне забезпечення.

 За результатами проведеної із залученням спеціалістів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Київській області перевірки встановлено, що службовими особами медичної частини № 35 філії державної установи «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області здійснено розтрату значної кількості лікарських засобів, які були отримані за кошти державного бюджету для лікування засуджених упродовж 2019 року.

Будь-яких підтверджуючих документів про цільове використання вказаних лікарських засобів чи причини їх відсутності під час перевірки прокуратурою не виявлено.

За вказаним фактом прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 191 КК України, досудове розслідування доручено проводити Білоцерківському ВП Головного управління Національної поліції в Київській області.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

 

 

кількість переглядів: 2111