Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині викрито організовану групу наркоторговців

    

Сьогодні під процесуальним керівництвом прокуратури області правоохоронцями ГУНП в Київській області знешкоджено організовану групу у складі чотирьох осіб, які займались збутом наркотичних засобів та психотропних речовин через телеграм-канали.

Встановлено, що очолив стійке об’єднання 29-річний чоловік, який до складу групи залучив свої знайомих, що мали зв’язки серед наркозалежних осіб та досвід спілкування з ними.

З метою незаконного збагачення учасників організованої групи було налагоджено постачання та мережу збуту наркозалежним особам наркотичного засобу – «метадон» та психотропної речовини – «амфетамін» на території області.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено та вилучено наркотичні засоби «метадон», «канабіс» та психотропну речовину - «амфетамін», грошові кошти, засоби зв’язку учасників організованої групи, записники, у яких вівся облік наркозалежних осіб та продаж наркотиків, інші речові докази.

Осіб затримано, в порядку ст. 208 КПК України, та на даний час вирішується питання щодо повідомлено їм про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 307 КК України (незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів) та про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

У разі доведення вини особам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2154