Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завершено досудове розслідування відносно колишнього Боярського міського голови

    

Прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього Боярського міського голови, який на початку 2006 року, шляхом зловживання службовим становищем, незаконно підписав держаний акт про право власності на земельну ділянку вартістю 42 тисячі гривень (на момент вчинення злочину), який містив неправдиві відомості, в результаті чого земельна ділянка вибула з власності законного власника - мешканки міста Боярки.

 

Дії службової особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

 

      Окрім того, повідомляємо, що раніше вже скеровано до суду обвинувальний акт стосовно іншого колишнього службовця – першого заступника Боярського міського голови, від незаконних дій якого також постраждала вищевказана мешканка міста Боярки, яку у 2007 році позбавили права власності на земельну ділянку, заподіявши шкоди на суму 102 тисячі гривень.

Вказане кримінальне провадження перебуває на розгляді в суді.

 

Станом на цей час вказані земельні ділянки в судовому порядку повернуто у власність законного власника.

 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2398