Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Скеровано до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який намагався надати неправомірну вигоду працівникам поліції

    

     Баришівським відділом Бориспільської місцевої прокуратури направлено до суду обвинувальний акт відносно жителя Баришівки за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція або обіцянка службовій особі надати та надання їй неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища).

     За версією слідства, працівники поліції в смт. Баришівка зупинили жінку під час керування останньою автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

     З метою уникнення притягнення до відповідальності водійки, 49-річний пасажир вказаного транспортного засобу запропонував поліцейським неправомірну вигоду за їхню бездіяльність.

      Чоловіка не зупинили неодноразові попередження працівника поліції про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди і він спробував покласти п’ятсот гривень до кишені форменого одягу працівника поліції, який відійшов від зловмисника та вищевказана купюра впала на землю.

      Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 1924