Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
До суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням чоловіка у пропозиції неправомірної вигоди службовій особі

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням мешканця м. Києва, який пропонував неправомірну вигоду двом поліцейським батальйону патрульної поліції в селі Чайки управління патрульної поліції у Київській області Департаменту патрульної поліції, які перебували на чергуванні та зупинили його за порушення правил дорожнього руху.

Так, працівники поліції виявили, що чоловік, який керував автомобілем,  мав виражені ознаки наркотичного сп'яніння, на що правопорушник запропонував 1 400 гривень за нескладання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). На цей час протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП перебуває на розгляді в суді.

Дії особи кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2043