Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронці Київської області викрили двох працівників СБУ на одержанні півмільйона гривень хабара

    

За процесуального керівництва прокуратури Київської області спільно із Територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Києві, а також Департаментом стратегічних розслідувань НП України, Департаментом внутрішньої безпеки НП України та управлінням внутрішньої безпеки Служби безпеки України викрито на хабарі двох посадовців Служби безпеки України, які обіймали керівні посади в Головному управлінні Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях і в управлінні Служби безпеки України в Запорізькій області.

 

За даними слідства, вказані посадовці СБУ спільно із службовими особами Державного підприємства «Артемсіль» можуть бути причетними до отримання неправомірної вигоди у вигляді «відкату» в сумі 740 тисяч гривень від підприємця, який виконав ремонтні роботи на держпідприємстві.

 

У вівторок, 24 грудня, під час отримання частини хабара у сумі 540 тис. грн двох працівників Служби безпеки України затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про оголошення їм підозри за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і відсторонення від посади.

Також встановлюється причетність до вказаного злочину інших осіб, у тому числі посадовців ДП «Артемсіль».

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1921