Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури Київської області повернуто в державну власність землі водного фонду

   

Завдяки принциповій позиції прокуратури області відновлено порушені права держави на землі водного фонду, що розташовані на водній поверхні та островах акваторії Канівського водосховища на р. Дніпро.

Як установлено прокуратурою області, Обухівською районною державною адміністрацією у порушення вимог Земельного та Водного кодексів України передано у приватну власність фізичній особі земельну ділянку водного фонду для ведення індивідуального садівництва.

Так, суд першої інстанції, дійшовши законного та аргументованого висновку, що спірна земельна ділянка, яка відноситься до земель водного фонду та розташована на водній поверхні та островах акваторії Канівського водосховища на р. Дніпро, в силу закону не може передаватися у приватну власність фізичним особам для ведення індивідуального садівництва, визнав незаконним розпорядження в частині та витребував із незаконного володіння останнього власника на користь держави спірні землі водного фонду, що безумовно відповідає суспільному інтересу.

Таким чином, завдяки вжитим заходам представницького характеру прокуратурою області захищено право держави та загалом Українського народу, який згідно Конституції України є власником землі та інших природних ресурсів, які знаходяться в межах території України.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1947