Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області подала позови про повернення у державну власність землі вартістю понад 110 млн грн

    

Прокуратурою Київської області заявлено 10 позовних заяв про повернення в державну власність 37,6 га земель, розміщених у межах генерального напрямку проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва, вартість яких складає близько 110 млн грн.

Так, у лютому 2008 року Кабінетом Міністрів України прийнято розпорядження, яким схвалено генеральний напрямок проходження Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м. Києва (ВКАД). Також цим розпорядженням органам державної влади та місцевого самоврядування заборонено вчиняти дії, спрямовані на передачу в оренду або відчуження земельних ділянок та об'єктів, у зоні відведення земель для будівництва дороги.

Незважаючи на викладене, посадові особи Держгеокадастру та райдержадміністрацій систематично приймали рішення про надання таких земель у власність та користування окремим громадянам та юридичним особам.

У зв’язку з цим, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 364 КК України за фактом зловживання службовим становищем посадовцями вказаного органу, якими приймались оскаржувані земельні рішення.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2167