Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завершено досудове розслідування стосовно колишнього заступника голови садового товариства, який ошукував мешканців Вишгородського району

    

Під процесуальним керівництвом Вишгородського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього заступника голови одного із садових товариств Вишгородського району у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно) та ч. 2, ч. 3 ст. 358 КК України (видача працівником юридичної особи незалежно від форми власності, який не є службовою особою завідомо підроблених офіційних документів, які посвідчують певні факти, що мають юридичне значення або надають певні права, вчинене повторно).

За даними слідства, заступник голови садового товариства, переслідуючи корисливі мотиви, тривалий час отримував від фізичних осіб грошові кошти за оформлення членських книжок садовода, що посвідчували право вказаних громадян на отримання земельної ділянки для ведення садівництва.

Потерпілі сплачували гроші вважаючи, що отримують право на користування земельними ділянками Садового товариства загальною площею 24 га. Проте при оформленні прав на землю виявлялося, що вказані ділянки вже належать іншим особам.

Отримані від потерпілих грошові кошти підозрюваний до каси товариства не вносив, а привласнював та розпоряджався ними на власний розсуд.

На даний час обвинувальний акт скеровано до суду.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2194