Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині через злочинну необережність судитимуть інженера з пожежної безпеки газового автозаправочного комплексу в місті Українка

    

Обухівським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури затверджено обвинувальний акт стосовно інженера з пожежної безпеки на одній із АГЗП, розташованій в місті Українка Обухівського району за ч. 1 ст. 272 КК України, тобто у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримувати, що створило загрозу загибелі людей, та настання інших тяжких наслідків.

За версією слідства, вказаний газозаправний пункт здійснював реалізацію скрапленого газу (пропан), без оформлення у встановленому порядку дозвільних документів та з численними порушеннями вимог законодавчих та нормативно-правових актів з пожежної безпеки при експлуатації об'єкта підвищеної небезпеки. Вказане підтверджується висновками спеціаліста Обухівського РВ ГУ ДСНС у Київській області та експерта-пожежотехніка Київського НДЕКЦ МВС України.

Таким чином, обвинувачений, будучи відповідальним за охорону праці та техніку безпеки не забезпечив максимально безпечних умов функціонування газового автозаправочного комплексу у місті Українка, що створило загрозу загибелі людей і настання інших тяжких наслідків.

На даний час досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1812