Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини вимагає повернення у державну власність 41 га землі в Конча-Заспі, що протиправно опинилась у власності осіб, наближених до колишнього народного депутата України

    

Прокуратурою області до Обухівського районного суду Київської області подано позовну заяву про витребування у власність держави з чужого незаконного володіння земель загальною площею понад 41 га, які знаходяться в межах ландшафтного заказника на лівому березі озера «Конча» в адміністративних межах Козинської селищної ради.

Установлено, що в 2010 році розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації всупереч вимог земельного законодавства у приватну власність 23 громадян безоплатно відведено земельні ділянки за рахунок земель лісогосподарського призначення, водного та природно-заповідного фондів. У подальшому, вказані підставні особи відчужили отримані земельні ділянки на користь третьої особи, з відповідним їх поділом та об’єднанням. Так весь масив незаконно відведених земель опинився у приватних руках чотирьох осіб, наближених до колишнього народного депутата України.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2324