Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
За втручання прокуратури працівниками поліції затримано засудженого, який перебував у розшуку з 2012 року

    

У прокуратурі області на контролі перебуває стан дотримання територіальними підрозділами Національної поліції вимог Кримінального процесуального кодексу України, законів України «Про Національну поліцію» та «Про оперативно-розшукову діяльність» щодо своєчасного виконання вироків суду про призначення особам покарання у виді позбавлення волі, які на момент набрання судовими рішеннями законної сили, не перебували під вартою.

 

Зокрема, продовжують мати місце факти тяганини при виконанні територіальними підрозділами Національної поліції вироків суду вказаної категорії, складання формальних рапортів про відсутність засуджених за місцем проживання, несвоєчасного заведення оперативно-розшукових справ, у зв’язку з ухиленням засуджених від відбування покарання, та оголошення їх в розшук.

 

На усунення цих порушень заступником прокурора області Мілевським А.П. начальнику Головного управління Національної поліції в Київській області внесено вказівку, у тому числі з вимогою про притягнення винних посадових осіб поліції до дисциплінарної відповідальності, яка перебуває на розгляді.

 

В свою чергу, за результатами вжитих Броварською місцевою прокуратурою заходів працівниками Броварського відділу поліції затримано засудженого до позбавлення волі за розбій, поєднаний з проникненням у житло, який перебував у розшуку з 2012 року.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1977