Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Правоохоронцями Київщини у Львові затримано особу при наданні неправомірної вигоди в сумі 10 тис. доларів США посадовцю СБУ

    

Прокуратурою Київської області спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за оперативного супроводження СБУ України затримано жителя міста Львова, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. доларів США заступнику керівника відділу СБУ у Львівській області за невжиття заходів щодо фіксації його протиправних дій у сфері господарської діяльності.

Встановлено, що вказаний чоловік є власником низки фіктивних підприємств, за допомогою яких впродовж поточного року, надавав суб’єктам господарювання реального сектору економіки послуги з ухилення від сплати податків, формуючи податковий кредит та переводячи безготівкові кошти у готівку.

Усвідомлюючи, що його незаконна діяльність буде викрита правоохоронними органами, звернувся до вказаного працівника СБУ з пропозицією надати йому неправомірну вигоду в сумі 10 тис. доларів США та в подальшому платити щомісячно по 5 тис. доларів США за «залишення без уваги» його протиправної діяльності.

Під час надання вказаної суми неправомірної вигоди чоловіка було затримано на одній із вулиць міста Львова.

На даний час тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, готується повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК України, тобто в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Водночас готується клопотання про обрання запобіжного заходу.

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2971