Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Києво-Святошинською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру чоловіку в шахрайстві зі земельною ділянкою

    

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрюваний, достовірно знаючи про те, що він не є власником земельної ділянки площею 0,1178 га, розташованої в межах території Михайлівсько-Рубежівської сільської ради Києво-Святошинського району, оскільки продав її іншій особі, і знаючи, що покупець не перереєстрував право власності у встановленому законом порядку, вирішив шахрайським шляхом заволодіти даною землею.

Для цього він надав довіреність своєму знайомому, який не був обізнаний про злочинні наміри чоловіка, з метою відновити документи на вже продану земельну ділянку. При цьому чоловік запевнив, що документи ним були втрачені.

Так, на підставі отриманого дублікату державного акту, право власності на вказану земельну ділянку знову було зареєстровано за підозрюваним. Крім цього встановлено, що в подальшому він подарував вищевказану земельну ділянку іншій особі.

Таким чином підозрюваний потерпілому покупцеві заподіяв матеріальної шкоди на загальну суму близько 240 тис грн.

Дії чоловіка кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого у великих розмірах.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2199