Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київської області через суд вимагає повернути 2 га землі лісового фонду на території Обухівського району

    

 

Прокуратурою області встановлено, що розпорядженням Обухівської районної державної адміністрації у 2009 році передано у приватну власність громадянину земельну ділянку загальною площею майже 2 га для ведення особистого селянського господарства на території Обухівського району, яка в подальшому була відчужена іншій особі.

При цьому, відведення у приватну власність вищезазначеної земельної ділянок відбулось із порушенням вимог земельного та лісового законодавства, оскільки частина ділянки відносилася до земель лісогосподарського призначення та перебувала в постійному користуванні ДП «Київське лісове господарство». Також рішення органів державної влади про їх вилучення з держлісфонду та зміни цільового призначення не приймались, а землекористувач згоди на її вилучення не надавав.

Крім цього, землі лісогосподарського призначення Законом заборонено передавати у приватну власність для інших цілей.

Реагуючи на виявлені порушення, прокуратурою області до Обухівського районного суду пред’явлено позов про визнання недійсним розпорядження Обухівської районної адміністрації та витребування вказаної земельної ділянки на користь держави.

 

 

Пресслужби прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1898