Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратурою Київщини повернуто в державну власність 4 земельні ділянки прибережної захисної смуги Канівського водосховища вартістю понад 2 мільйони гривень

    

Встановлено, що у 2014 році наказами Держземагенства у Київській області відведено у приватну власність громадянина 4 земельні ділянки на території Хотянівської сільської ради Вишгородського району, незважаючи на те, що вказана земля повністю накладається на прибережну захисну смугу Канівського водосховища р. Дніпро і відноситься до земель водного фонду.

Враховуючи викладене, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою до Вишгородського районного суду Київської області подано позов про визнання незаконними та скасування наказів ГУ Держземагентства у Київській області та витребування земельних ділянок з незаконного володіння.

Вишгородським районним судом позов прокуратури задоволено в повному обсязі. У червні 2019 року судом апеляційної інстанції згадане рішення залишено в силі.

Таким чином, прокуратура в суді домоглась витребування з незаконного володіння фізичної особи 4 земельних ділянок водного фонду загальною площею 0,333 га вартістю понад 2 мільйони гривень.

Більше того, в липні 2019 року державним реєстратором Вишгородської міської ради Київської області на виконання рішення суду вже скасовано право власності даної особи на вказані земельні ділянки.

Органи прокуратури Київської області й надалі вживають заходів щодо повернення земель водного фонду, які були незаконно відведені у приватну власність.

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 1867