Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Завдяки реагуванню прокуратури державі повернуто земельну ділянку вартістю 6 мільйонів гривень

    

Кагарлицькою місцевою прокуратурою встановлено, що в травні 2007 року між Бирюківською сільською радою та господарським товариством укладено договір оренди земельної для ведення особистого підсобного сільського господарства, загальною площею майже 25 га вартістю 6 мільйонів гривень, терміном на 20 років.

Водночас встановлено, що передача в оренду вказаної землі відбулася з порушенням вимог Земельного та Лісового кодексів України та з перевищенням наданих повноважень, оскільки ділянка частково розташована на території земель лісогосподарського призначення, які перебувають в постійному користуванні Державного підприємства «Білоцерківське лісове господарство», яке згоду на вилучення (припинення) права користування земельною ділянкою не надавало.

Крім того, рішення уповноважених органів державної влади про вилучення цих земель із державного лісового фонду та зміни їх цільового призначення також не приймались.

У зв’язку з цим, Кагарлицькою місцевою прокуратурою до Господарського суду Київської області пред’явлено позов в інтересах держави до Бирюківської сільської ради Рокитнянського району Київської області та господарського товариства про визнання незаконним та скасування рішення, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки.

За результатами розгляду позовної заяви Господарським судом Київської області позовні вимоги місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2045