Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура вимагає визнати протиправним та скасувати рішення про затвердження оновленого Генерального плану м. Ірпінь

    

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області здійснюється системний аналіз стану законності у сфері дотримання вимог земельного та містобудівного законодавства на території Київської області.

Встановлено, що Ірпінською міською радою Київської області 19.12.2018 прийнято рішення №4574-62-VІІ «Про затвердження містобудівної документації – оновленого Генерального плану м. Ірпінь», який суперечить інтересам Ірпінської територіальної громади та без урахуванням державних, громадських та приватних інтересів.

Зокрема, оновленим Генеральним планом передбачається незаконна зміна цільового призначення земель, в тому числі меліорованих та сільськогосподарських земель колишнього колективного-сільськогосподарського підприємства «Рубежівське». Крім того, у порушення вимог ст. 17 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» Ірпінською міською не приведено у відповідність до генерального плану - план зонування, який затверджений ще у 2013 році. Інтереси суміжних територіальних громад, в частині врегулювання питань щодо територій спільних інтересів також враховано не було.

Крім того, затвердження на місцевому рівні містобудівної документації відбулося без проведення громадського обговорення проектів оновленого Генерального плану м. Ірпінь, а містобудівна документація до моменту розгляду на архітектурно-містобудівній раді не була розглянута державними органами, які відповідно до закону мають повноваження щодо її розгляду.

У зв’язку з чим Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури подано позовну заяву в інтересах держави до Ірпінської міської ради Київської області про визнання протиправним та скасування вищевказаного рішення та визнання протиправними дій органу місцевого самоврядування.

 

 

Пресслужба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 3756