Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура відреагувала на виявлені факти порушень прав засуджених в ДУ «Бучанська виправна колонія (№85)» та Бучанській багатопрофільній лікарні (№85)

    

За результатами комплексної перевірки ДУ «Бучанська виправна колонія (№85)» та Бучанської багатопрофільної лікарні (№85) філії ДУ «центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області, де засуджені та ув’язнені отримують медичну допомогу, із залученням спеціалістів органів державного контролю Ірпінським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури виявлено численні факти порушень прав засуджених щодо належного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення, порушення конституційних прав засуджених з питань належної охорони та оплати праці, незаконного застосування до них дисциплінарних стягнень.

Зокрема, засуджені утримуються в приміщеннях з неналежними побутовими, санітарними нормами, відсутності належного освітлення, без забезпечення питною водою належної якості.

Також порушуються санітарно-гігієнічні норми під час зберігання продуктів харчування та приготування їжі, не здійснюються належні виплати за роботу у вихідні, святкові та не неробочі дні, в нічний час, з важкими та шкідливими умовами праці, не створюються безпечні умови праці на робочих місцях, а також застосовуються дисциплінарні стягнення до засуджених з порушення встановленого законодавством порядку та за відсутності доказів їх вини. 

Реагуючи на виявлені порушення, керівництву виправної колонії та філії ДУ «центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в м. Києві та Київській області внесені вказівки про негайне усунення виявлених порушень та притягнення винних службових осіб до дисциплінарної відповідальності.

 

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2262