Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
Прокуратура Київщини через суд вимагає скасувати рішення Калинівської селищної ради, яким незаконно змінено цільове призначення та передано в оренду понад 13 га землі

    

Васильківським відділом Києво-Святошинської місцевої прокуратури виявлено факти порушення вимог земельного законодавства під час відведення земельної ділянки комунальної власності на території смт. Калинівка Васильківського району загальною площею 13 га.

Встановлено, що у 2018 році рішенням селищної ради всупереч вимог генерального плану населеного пункту здійснено зміну виду використання земель. Зокрема, віднесено до категорії земель для будівництва та обслуговування будівель торгівлі землі, які визначені генеральним планом населеного пункту до комунально-складських об’єктів (складів), садибної забудови, зелених насаджень загального використання та водного фонду.

При цьому, зміни до генерального плану селища не вносились, детальний план території не розроблявся.

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою на виявлені порушення вимог чинного земельного та законодавства у містобудівній сфері пред’явлено позовну заяву з вимогою визнати недійсним вищевказане рішення селищної ради.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

 

кількість переглядів: 2263