Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
На Київщині керівник Товариства, вирішив «нажитися» на ремонті будинку культури в с. Музичі

    

Так, 19.06.2017 за результатами відкритих торгів між Музичанською сільською радою Києво-Святошинського району та Товариством укладено договір підряду. Відповідно до умов Договору Підрядник зобов’язувався у 2017 році виконати капітальний ремонт будинук культури в с. Музичі. Договірна ціна на ремонт складала 1,8 млн грн. Строк виконання робіт - 31.03.2018.

У той же час, у керівника Товариства виник умисел на протиправне заволодіння бюджетними коштами, призначеними для капітального ремонту будинку культури. Так він, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою заволодіння бюджетними коштами, шляхом підроблення офіційних документів тричі підробляв акти та довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрати з внесенням до цих документів завідомо неправдивих даних в частині обсягу виконання робіт і використаних будівельних матеріалів, а також їх вартості.

Після цього передавав офіційні документи до Музичанської сільської ради на підставі яких здійснювалося перерахування бюджетних коштів на банківський рахунок Товариства.

Під час досудового розслідування встановлено, що сума коштів, якими незаконно заволодів керівник Товариства становить понад 100 тис грн.

Вказаному підприємцеві прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 191 КК України, тобто у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та ч. 1 ст. 366 КК України, а саме складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

На даний час, обвинувальний акт стосовно керівника Товариства скеровано до суду.

Крім того, прокуратурою заявлено до суду цивільний позов про відшкодування обвинуваченим шкоди завданої державі кримінальним правопорушенням.

 

Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 2001